Home » Welke vloerisolatie kan jij het beste aanschaffen?

Welke vloerisolatie kan jij het beste aanschaffen?

door Redactie
1222 views
beste vloerisolatie

Je bent bezig met het verduurzamen van het huis en je wilt graag, naast het isoleren van dak en muren, ook je vloeren goed isoleren. Je huis zal hierdoor een beter energielabel verkrijgen, je maandelijkse stookkosten zullen dalen en de warmte zal makkelijker in huis blijven hangen. Maar welke vloerisolatie is het meest geschikt voor jouw huis en welke materiaalsoorten zijn er allemaal beschikbaar om jouw vloer te isoleren?

Vloer isoleren vanuit de kruipruimte

Via de kruipruimte de vloer isoleren is het meest simpel. Heb je een hogere kruipruimte? Dan kun je via de kruipruimte gemakkelijk isolatie aanbrengen. Dit kan aangebracht worden tegen de onderkant van de vloer. De beste vloerisolatie bestaat uit materiaal zoals glaswol, steenwol, hout, kurk, EPS, schuim of thermokussens. Kies voor materiaal met een hoge isolatiewaarde en zorg ervoor dat je ventilatiegaten open blijven. Dit klusje kun je eenvoudig zelf doen als je de materialen aanschaft en wat meer informatie online opzoekt of opvraagt bij een specialist. Wil je hier zelf niet aan beginnen? Huur dan een specialist in die ervoor zorgt dat je vloer in no time perfect geïsoleerd wordt.

Vloer isoleren bij een lage kruipruimte

Is jouw kruipruimte te laag dan kun je deze laten uitgraven om alsnog de isolatie te kunnen aanbrengen. Zie je dit niet zitten? Dan kun je de bodem van je kruipruimte bedekken met isolatie, maar dit is niet de meest efficiënte oplossing om warmteverlies tegen te gaan. Als je een houten vloer hebt kun je de planken eruit halen en eronder isolatie aanbrengen, om de vloer te isoleren. Bij een betonnen ondervloer kun je hier bovenop de isolatielaag aanbrengen. Je vloer die er dan bovenop komt zal wel hoger komen te liggen door de isolerende laag eronder, houdt daar dus rekening mee.

Huidige vloerisolatie vervangen

Is je bestaande vloerisolatie al heel oud? Dan kun je ervoor kiezen om er een nieuwe laag overheen te leggen of de oude laag te verwijderen en te vervangen door een nieuwe laag, zodat de vloer weer optimaal is geïsoleerd en minder warmte verliest. Zorg hierbij ook voor voldoende isolatie vanuit de kruipruimte.

Laat je adviseren over de beste vloerisolatie

Isolatie door middel van PUR of schapenwol wordt niet aangeraden omdat het zorgt voor een hogere milieubelasting tijdens het produceren. Het is dus heel tegenstrijdig als je je huis wilt verduurzamen en bewuster bezig wilt zijn met het milieu, maar je tegelijkertijd wel voor een isolatiemateriaalsoort zou kiezen die zorgt voor een hogere milieubelasting.
Door een erkend bedrijf kun je dit klusje eenvoudig laten klaren, want zij leggen dagelijks vloerisolatie. Vraag diverse offertes bij bedrijven op om kosten te kunnen vergelijken en eventuele reviews op internet te kunnen checken over het betreffende bedrijf. Hierna kun je een keuze maken en je vloer laten isoleren.

Gerelateerd