Home » Welke verschillende soorten bestrating zijn er?

Welke verschillende soorten bestrating zijn er?

door Redactie
820 views
Verschillende soorten bestrating

Bestrating in een tuin is een makkelijke manier om een groot gedeelte van je tuin op te knappen, maar kan ook gebruikt worden bij de aanleg van een oprit of het creëren van een terras. Bij het aanleggen van bestrating, krijg je te maken met heel veel verschillende soorten bestrating. Stenen, klinkers, tuintegels, muurelementen en nog veel meer. Maar welke heeft welke functie en wanneer moet je die gebruiken?

Stenen & klinkers

Een groot gedeelte van de bestrating valt onder stenen en klinkers. Deze worden vaak gebruikt voor het bestraten van tuinen, wegen, opritten en terrassen. Dit zijn natuurlijk hele verschillende functies en voor elke functie worden andere eisen gesteld. Voor het aanleggen van een oprit wordt verwacht dat deze het gewicht van een auto makkelijk zou kunnen dragen, terwijl dit bij het bestraten van de tuin minder van belang is. In zijn algemeen zijn er twee soorten stenen en klinkers; betonklinkers en gebakken klinkers.

Tuintegels

Tuintegels kunnen gebruikt worden het vaakst gebruikt voor je oprit of achtertuin. Deze tegels zijn echt bedoeld om de sfeer te bepalen rondom je huis en zijn in vele soorten te koop. Over het algemeen worden tuintegels vaak gemaakt van beton of van keramiek. Hierbinnen zijn een aantal verschillen. Betonnen tegels hebben bijvoorbeeld meer onderhoud nodig, maar zijn ook gemakkelijker te combineren met andere tuinelementen dan keramische tegels.

Muurelementen

Muurelementen kunnen gebruikt worden om niveauverschillen aan te brengen aan de voor- of achtertuin. Door het aanbrengen van muurelementen creëer je gemakkelijk diepte. De meest voorkomende manier om dit te doen is door stapelblokken te gebruiken. Er zijn echter ook andere muurelementen zoals keerwanden en betonbielzen.

Nog veel meer

Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten bestrating die je tegen zou kunnen komen wanneer je van plan bent je tuin te bestraten. Sleiderink Bouwmaterialen heeft een breed assortiment in bestrating en bij elke categorie, zowel die die ik al heb beschreven als de rest, veel informatie over de producten die je kunnen helpen de juiste keuze te maken. Ze hebben ook productspecialisten in dienst die je kunnen helpen bij vragen of die een vrijblijvende offerte kunnen maken voor jou.

Gerelateerd