Home » Welke soorten trapleuningen zijn er allemaal?

Welke soorten trapleuningen zijn er allemaal?

door Redactie
213 views
soorten trapleuningen

Er bestaan weinig trappen zonder trapleuningen, dit komt omdat een trapleuning er voor moet zorgen dat je veilig bent als je zowel de trap omhoog gaat als dat je naar beneden loopt. Je kunt je vasthouden aan de trapleuning en zo beter je evenwicht bewaren. Ook als je dreigt te vallen, kun je je vastgrijpen aan de trapleuning om een grote val naar beneden te voorkomen. Maar wist je dat er verschillende soorten trapleuningen zijn? Hieronder vertellen we je welke soorten er allemaal te vinden zijn.

Hout

Als je in huizen gaat kijken dan zul je zien dat de meeste trapleuningen gemaakt zullen zijn van hout. Dit komt omdat hout past in veel verschillende soorten huisstijlen, en je hebt natuurlijk ook allerlei verschillende soorten kleuren hout die je ook nog eens mooi kan maken met een likje verf.

Metaal

Als je op zoek bent naar een stevigere trapleuning die langer mee gaat, dan kun je misschien beter kiezen voor een metalen trapleuning. Meestal zie je metalen trapleuningen voorkomen in industriële gebouwen.

Glas

Dan heb je ook nog een moderne keuze als het gaat om trapleuningen, namelijk de glazen trapleuning. Deze zijn meestal wat minder stootbestendig, maar geven wel een hele mooie uitstraling in je huis.

Roestvrijstaal

Als laatste heb je ook nog de roestvrijstalen trapleuningen, deze trapleuningen worden vooral toegepast op trappen die buiten door weer en wind moeten kunnen. Het voordeel aan deze trapleuningen is dat ze heel erg weinig onderhoud vereisen, en ook niet last krijgen van verroesting. Als je dus een trap hebt die buiten staat, is dit materiaal de beste keuze. Wanneer je op zoek bent naar roestvrijstalen trapleuningen, dan is het handig om eens te kijken bij RVS producten.

Een trap zonder trapleuningen is vrij gevaarlijk, vandaar dat je bijna bij alle trappen wel een trapleuning terug kan vinden. Maar deze trapleuningen kunnen gemaakt zijn van allerlei verschillende materialen. Zo heb je bijvoorbeeld een trapleuning die gemaakt is van hout, deze is vooral veel terug te vinden in huishoudens. Het voordeel is, is dat hout bij vrijwel ieder interieur past en je kunt het verven. Metalen trapleuningen zijn steviger en gaan langer mee, maar worden meestal niet gebruikt in huishoudens. Als je voor een moderne trapleuning wilt gaan, dan kan je kiezen voor glas. De laatste is een roestvrijstralen trapleuning die vooral wordt gebruikt voor trappen die buiten staan.

Gerelateerd