Home ┬╗ Wat kost een huis bouwen per m3?

Wat kost een huis bouwen per m3?

door Redactie
1957 views
wat kost een huis bouwen per m3

Ben je een echte aanpakker? Wil jij je eigen huis bouwen maar ben je ook benieuwd hoeveel dat kost? Dat ga je allemaal lezen in dit artikel. Wij zochten uit wat het bouwen van een huis per kubieke meter kost.

Een eigen huis bouwen doe je natuurlijk niet zomaar. Je moet weten wat je doet, geld hebben om het huis te bouwen en natuurlijk ook zorgen dat alle vergunningen in orde zijn. Dat kost allemaal geld, tijd en de nodige inspanningen. Ook deze kosten hebben allemaal invloed op de kosten per vierkante kubieke woonruimte. Dit zorgt ervoor dat je een relatief goede prijsindicatie krijgt wanneer je dus meerdere offertes laat opmaken voor de bouwkosten per m3.

Wil je zelf een huis bouwen? Verdiep je ook eens in de mogelijkheden van bouwprojecten die je veelal kunt aanpassen naar je eigen wensen. Soms is dit voordeliger en bovendien kan de bouw ervan vaak sneller gerealiseerd worden. Lees in dit artikel meer over de bouwkosten per m3 bij het zelf bouwen van een huis.

Bouwkosten per m3: een flinke investering

Het bouwen van een woning is een forse investering. Het is uiteraard een beetje afhankelijk waar je het huis wilt bouwen. Wil je in de dichte randstad of ben je minder gebonden en kan het werkelijk overal zijn. Het maakt in de prijs een aanzienlijk verschil door de waarde van grond. Wanneer je bouwgrond in de randstad wilt kopen moet je vaak heel diep in de buidel tasten, dit maakt het kopen en krijgen van een hypotheek vaak onmogelijk.

Je doet er dus goed aan om eens te bekijken waar de mogelijkheden liggen en wat je er voor hebt. Als jij geen enkel probleem hebt met vrij wonen en langer moeten rijden voor je ergens bent is er simpelweg veel meer mogelijk.

Andere bouwkosten die je moet weten

Het bouwen van een woning is in verhouding met een huis kopen dat al staat voordeliger. Je kunt daarbij alles ook nog eens helemaal naar je eigen smaak aanpakken. Maar hoeveel is dit je echt waard? Zoals gezegd is bouwgrond in Nederland kostbaar. Daarnaast heb je ook de keuze tot verschillende aansluitingen.

De meeste huizen gaan langzaam maar zeker van het gas af. Dat betekend dat je andere installaties moet aankopen en incalculeren bij de prijs voor het opwarmen van de woning of water. Dit zijn eveneens weer extra kosten die de prijs per m3 beïnvloeden.

Laat een specialist je helpen bij een keuze

Er is veel waarop je moet letten als je een huis wilt bouwen. Eigenlijk teveel om zelf te gaan regelen. Je kunt daarom beter een aannemersbedrijf om hulp vragen. Een aannemer weet precies hoe alles geregeld moet worden, welke kosten er op je afkomen en hoe lang het gaat duren om een woning te bouwen.

Daarnaast zijn gespecialiseerde bedrijven ook thuis in mogelijkheden voor bouw en wat je nodig hebt om een huis te verduurzamen en welke subsidies daarvoor mogelijk zijn. Door deze subsidies zal de prijs per kubieke meter aanzienlijk dalen. Bovendien is het zo dat je bij een huis bouwen ook vergunningen moet aanvragen. Een specialistisch bedrijf in de bouw kan hierin veel voor je betekenen. Omdat ze weten hoe ze deze moeten aanvragen en waar het aan moet voldoen.

Gerelateerd