Home » Wat is glasvezelbehang en waarvoor gebruik je het?

Wat is glasvezelbehang en waarvoor gebruik je het?

door Redactie
904 views
glasvezelbehang

Behang is uitermate populair en is in oneindig veel uitvoeringen verkrijgbaar. Glasvezelbehang is niet bepaald een nieuwkomer, dit type behang bestaat al vele decennia. Naast decoratieve waarde kent glasvezelbehang nog andere andere functies. Maar wat is glasvezelbehang nu precies en waarvoor gebruik je het? In dit artikel kijken we naar de vele voordelen van glasvezel behang en de nuttige werking ervan.

Wat is glasvezelbehang?

Glasvezel behang is eigenlijk een superieure behangsoort, die is opgebouwd uit uiterst fijn geperste glasvezels. Het behang krijgt door de verweving tijdens het proces altijd structuur mee in de vorm van kleine ruitjes of visgraatmotief bijvoorbeeld. Glasvezelbehang is geschikt voor ruimtes die volop gebruikt worden en tegen een stootje moeten kunnen. Daarom kom je glasvezel behang bijvoorbeeld vaak in vakantiehuisjes tegen, of bij instellingen. De muren moeten immers gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden; iets wat bij glasvezel behang geen enkel probleem is. Laten we snel kijken naar de overige pluspunten en kenmerken van glasvezelbehang.

Wanneer gebruik je glasvezelbehang?

Glasvezel behang is allereerst altijd te gebruiken, het is niet specifiek voor bepaalde ruimtes uitsluitend geschikt. Maar dankzij de geweldige kenmerken van glasvezelbehang kan er onder bepaalde omstandigheden expliciet voor glasvezelbehang worden gekozen.

Onder welke omstandigheden is glasvezelbehang zeer nuttig?

Er wordt vaak voor glasvezel behang gekozen wanneer muren niet in een goede staat verkeren. Bij scheuren en putjes kan glasvezelbehang voor de benodigde stevigheid zorgen. Het is dan wel aan te raden de muren eerst licht te stucen waar mogelijk en schoon te maken.

Zodra glasvezelbehang op de muren zit is het ideaal in gebruik; het is stootvast en ook nog eens waterafstotend. Nog een groot voordeel van glasvezelbehang is dat het gemakkelijk te schilderen is: zo vaak je maar wilt. Tot slot is glasvezelbehang nauwelijks tot niet brandbaar, en werkt het ook nog eens isolerend en geluiddempend. Wie in een later stadium alsnog besluit om de muren te stuken, heeft aan glasvezelbehang in dat geval een prima ondergrond! Dit zijn geweldige voordelen!

Wat zijn de nadelen?

Iedereen die glasvezelbehang wil verwijderen van de muur kent het nadeel: glasvezelbehang is lastig te verwijderen. Er moet echt een stoommachine aan te pas komen om stevig bevestigd glasvezelbehang te verwijderen van de muren. Het behang moet dan eerst enige tijd weken voordat het verwijderd kan worden. Dit is overigens een van de weinige nadelen!

Gemakkelijk aan te brengen?

Wie de muren wil behangen met glasvezelbehang moet de muren eerst voorstrijken. Dit mag dan een wat intensievere klus zijn, het is echter nodig om het behang perfect te laten hechten. Gebruik als voorstrijkmiddel speciale glasvezel lijm.

Tot slot

Glasvezelbehang vormt een excellente keuze om muren gaaf en netjes te krijgen én te houden. Het is gemakkelijk te bewerken met verf en biedt ook nog eens een isolerend en geluiddempend effect. Kortom, er bestaan vele redenen om te kiezen voor de geweldige voordelen van glasvezelbehang!

Gerelateerd