Home » Wat is een studio?

Wat is een studio?

door Redactie
734 views
wat is een studio

Een studio is eigenlijk een soort appartement. Maar dan bestaande uit slechts een enkele kamer. In deze kamer is een keuken, deel om te slapen en woongedeelte te vinden. Een douche en toilet is vrijwel altijd buiten deze kamer te vinden en al dan niet gedeeld met de andere studio bewoners. Een beetje afhankelijk van wat voor studio je huurt. Nu je weet wat een studio is, kun je op

Wil je een studio huren?

Dan kun je het aanbod op verschillende websites vinden. Je krijgt dan te zien wat voor soort studio het is en hoeveel ruimte je krijgt. Daarnaast lees je hoeveel huur je iedere maand moet betalen. De prijzen voor een gemiddelde studio lopen behoorlijk uiteen. Van een kleine 400 euro tot vaak een veelvoud. Hoewel een groot deel van de studio’s die je kunt huren rond de sociale huurgrens zitten.

Een studio kun je in alle soorten tegenkomen. Van een relatief eenvoudige kamer tot complete woonruimte. Je kunt een studio dus helemaal naar wens zoeken en huren. Maar let wel op de prijzen, die kunnen behoorlijk oplopen als je veel wensen hebt.

Waarom zou je een studio willen huren?

Een studio is voor studenten of als tussenoplossing prima geschikt om te wonen. Je hebt eigenlijk alles dat je in een appartement of ander soort huurwoning ook hebt. Alleen bij een studio is alles in slechts een kamer te vinden. Daar moet je dus mee om kunnen gaan en is onhandig als je met meerdere personen in een studio wil wonen.

Maar een studio huren heeft ook een groot voordeel. Wat dacht je van de ruimte die je hebt en alles is letterlijk binnen handbereik. Van de keuken, zitgedeelte tot aan je bed. Er zijn bovendien prachtige studio’s in vrijwel iedere start. Zeker nu veel kantoren en zakelijke gebouwen worden omgebouwd tot woonruimte.

Het is goed te weten dat je onder een huurprijs van 710 euro een huurtoeslag voor de woning kunt ontvangen. Deze huurtoeslag is inkomensafhankelijk. Soms betaal je onderaan de streep nog maar 400 euro. Een beetje afhankelijk van het inkomen dat je hebt. De huurtoeslag moet je wel zelfstandig aanvragen en kent geen terugwerkende kracht.

Gerelateerd