Home ยป Wat is een opdekdeur?

Wat is een opdekdeur?

door Redactie
1565 views
stompe of opdekdeur

Ben je op zoek naar een nieuwe binnendeur maar weet je niet welke je moet hebben? Kies voor een opdekdeur. Het is de oplossing om een deur prachtig sluitend te maken en helpt ook nog eens tegen tocht.

Wanneer je een bestaande deur hebt die vervangen moet worden heb je verschillende opties die je kunt kiezen. Je kunt de bestaande deur opknappen en investeren in nieuw hang en sluitwerk. Maar kan ook een nieuwe passende deur kopen. Met als nadeel dat dit vaak heel bewerkelijk is om de deur passend te maken. Een opdekdeur is dan een goede keuze. Een sterke deur die je ook nog eens netjes en makkelijker kan plaatsen. Je hangt hem er als het ware direct in!

Een nieuwe deur kan een behoorlijke investering zijn. Een beetje afhankelijk van de keuze die je maakt. Welk soort materiaal, raam en het hang sluitwerk bepalen de prijs.

Wat maakt de opdekdeur zo bijzonder

Een opdekdeur valt met een rand over het kozijn heen. Dit is een groot voordeel omdat je ook de tocht uit huis kwijt bent. Daarnaast kun je deze deur vaak een stuk gemakkelijker in het bestaande kozijn plaatsen.

Echter heb je natuurlijk ook te maken met de inval van de deur. Je wilt achteraf niet met een lelijke naad aan een zijde van het kozijn zitten. Daarom is de diepte van de deur heel erg belangrijk bij de keuze die je maakt.

Als de standaard opdekdeur niet past ben je dus aangewezen op een verdikte opdekdeur waardoor deze ook duurder zal zijn dan een stompe deur die in het kozijn valt.

Kies voor een opdek deur op maat

Als je een bestaande deur wil vervangen is het dus goed om voor een op maat gemaakte opdekdeur te kiezen. Een opdekdeur kun je namelijk niet zelf passend maken. Bijkomend voordeel is ook dat de hoogte van het hang en sluitwerk eveneens passend gemaakt kunnen worden op de huidige hoogtes.

Gerelateerd