Home ยป Waarom kiezen voor Douglas hout?

Waarom kiezen voor Douglas hout?

door Redactie
868 views
Douglas hout

Veel mensen kiezen voor Douglas hout omdat het van zeer hoge kwaliteit is. Dit type hout is in het bijzonder geschikt voor gebruik in de tuin. Zo is het hout gemakkelijk te bewerken en heeft het een mooie kleur. Door de hardheid van Douglas hout kun je er dan ook langdurig van genieten, zeker als je het goed behandeld met een voor Douglas hout geschikte beits. Maar dat is absoluut niet de enige reden om voor Douglas hout te kiezen, hieronder lees je waar het nog meer een uitstekende keuze voor is.

Douglas is een duurzame keuze

Een van de redenen dat er steeds vaker voor Douglas hout gekozen wordt is de duurzaamheid van dit product. In vergelijking met vurenhout met een duurzaamheid score van 5 (laagst mogelijke) staat Douglas hout op 3. Waarmee aangegeven wordt dat het een verstandige en duurzame keuze is die je maakt. Dit komt in eerste instantie omdat het een hardere houtsoort is dat geschikt is voor gebruik in de tuin, anderzijds door de manier van houtkap.

De klasse van een houtsoort vertelt dus ook waar het hout gebruikt kan worden. Zo is vurenhout niet geschikt voor de tuin, zelfs met de nodige behandeling zal het hout niet lang meegaan. Waar Douglas hout harder is, wat zorgt dat deze met de juiste behandeling langer mee zal gaan bij gebruik voor de afdak, schutting of het tuinhuisje.

Douglas is een prachtig soort hout

De kleur van Douglas hout is werkelijk prachtig natuurlijk, veelal geler dan andere houtsoorten die je kunt kopen. Dat heeft als voordeel dat het een natuurlijke uitstraling geeft. Ook de verkleuring waar je mee te maken krijgt, ook wel vergrijzing genoemd, verloopt geleidelijk aan. In het hout zelf is de prachtige houtnerf goed te zien en toont deze werkelijk prachtig bij gebruik in de tuin. Of je nu kiest voor prachtige planken of palen. In deze webshop kun je eenvoudig Douglas hout voor elk project binnen of buiten.

Douglas hout is goed te bewerken

Hoewel het hier om een hardere houtsoort gaat is het makkelijk te bewerken met goed gereedschap en de juiste technieken. Een ander voordeel is dat je bij het werken met Douglas hout weinig tot geen last hebt van afsplinteren. Dit komt omdat het hout vele malen harder is dan andere soorten. Daar kun je dus heel precies werk mee leveren.

Wel is het hout een stuk duurder dan als je voor vurenhout kiest. Dit heeft vooral te maken met de duurzaamheid van het product en omdat het product simpelweg een stuk harder is. Zo kost hardhout simpelweg meer dan zachtere soorten hout die je kunt kopen.

Gerelateerd