Home » Wat zijn de voordelen van klik-PVC?

Wat zijn de voordelen van klik-PVC?

door Redactie
895 views
voordelen klik PVC

Heb je het over PVC klikvloeren dan herken je dit aan panelen die eruit zien als laminaat. Deze panelen zijn zo tussen de 4 en 5 millimeter dik. Door het handig kliksysteem kunnen ze worden bevestigd aan elkaar. Deze PVC kliklaminaat is helemaal van kunststof en zijn te verkrijgen in diverse motieven. Dit gaat van modern tot een natuurlijke uitstraling. Welke voordelen brengt dit soort speciaal PVC laminaat met zich mee?

PVC klikvloer is te vergelijken met gewoon laminaat

Een PVC klikvloer bestaat dus uit panelen. Deze panelen worden door een handig kliksysteem aan elkaar bevestigd. Mede daardoor lijkt de vloer te zweven en kan het zonder lijm worden gelegd. Ook handig is dat je de panelen bij een verhuizing heel makkelijk kunt losmaken. Het leggen van PVC kliklaminaat is niet heel anders dan bij gewoon laminaat. Let wel dat het wat langzamer gaat dan het leggen van laminaat, omdat de panelen een stuk flexibeler zijn.

Waar bestaat PVC klikvloer uit?

Als je kijkt naar het materiaal dan merk je op dat de panelen volledig gemaakt zijn uit kunststof. Daarnaast krijgen de panelen een bepaalde toplaag mee en zijn verkrijgbaar in diverse diktes. Heeft een paneel een dikke toplaag dan is het van beter kwaliteit en heeft het normaal gezien een langere levensduur. Gemiddeld gaat een PVC klikvloer zo’n 20 tot 25 jaar mee. De vloer is geschikt voor alle ruimtes in het huis en bevat verschillende motiefjes en kleurtjes. Ook voor badkamer is PVC klikvloer uitermate geschikt om het geen vocht opneemt.

Zorg voor een goede ondervloer voor een geluiddempende werking

Een ander groot voordeel van PVC klikvloer is dat het geluiddempend werkt. Het vermindert namelijk contact- en omgevingsgeluiden. Ga je PVC klikvloer leggen dan moet dat op een egale grond. Dit om slijtage te voorkomen. Er ontstaat bij het klik systeem een soort van holle ruimte. Dat zorgt voor een verminderde geluidsdemping werking. Kies daarom voor een goede ondervloer om dit te voorkomen. Leg je een goede ondervloer neer dan heeft dat ook een geluiddempende werking en dat zorgt ervoor dat het effect van geluiddemping versterkt wordt.

De voordelen van PVC klikvloer op een rijtje

Ten eerste heb je een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding als je besluit PVC kliklaminaat te gaan leggen. Daarnaast is dit soort klikvloer veel beter bestendig tegen vocht dan normaal laminaat. PVC kliklaminaat is uitstekend te leggen op vloerverwarming en is een stuk minder dik dan laminaat. Daarnaast heeft het een extra lange levensduur van 20 tot 25 jaar en is geluiddempend. Tot slot voelt PVC kliklaminaat zeer warm en zeer comfortabel aan. Genoeg voordelen om de keuze te maken voor PVC klikvloeren

Gerelateerd