Home » De grootste voordelen van EPDM dakbedekking

De grootste voordelen van EPDM dakbedekking

door Redactie
870 views
EPDM dakbedekking

Kiezen voor EPDM dakbedekking op een plat dak is niet voor niets populair. Maar juist door de eenvoudige plaatsing en de levensduur van het materiaal. Maar er zijn veel meer grote voordelen die je moet weten. Daarover lees je in dit artikel. Waardoor je weet waarom deze keuze zo populair is en welke voordelen het voor jou heeft!

Kies je dus voor EPDM dakbedekking? Dan kies je voor de beste keuze van dit moment als je verzekerd wilt zijn van een lange levensduur en eenvoudige toepassing.

Minder ingrijpend bij het aanbrengen

Het aanleggen of vernieuwen van een bestaand dak kan best ingrijpend zijn. Het oude en veelal versleten materiaal moet verwijderd worden. Waarna een nieuw dag gelegd moet gaan worden. Dat heeft niet alleen invloed op de nodige kosten. Ook het werk en de last die je er door hebt zijn soms best fors. Gelukkig kan dit met EPDM dakbedekking anders. Het kan in veel gevallen gewoon over een bestaande dakbedekking heen worden geplaatst.

Het aanbrengen of vernieuwen is hierdoor minder ingrijpend. Er hoeft bovendien ook niet gebrand te worden. In plaats daarvan wordt het gelijmd. Waarbij het even stevig is als de traditionele dakbedekking. Dat geeft zekerheid!

Veiliger bij het plaatsen

Waar bij het aanbrengen van de oude dakbedekking gebrand moet worden met gevolgen en enige vorm van risico’s is dit met deze nieuwe manier niet meer nodig. Het kan strak over de bestaande dakbedekking worden aangebracht en verlijmd worden. Zo zie je niets meer van de oude dakbedekking en geniet je langdurig van een dak alsof deze nieuw is. Zonder dat er gevaren worden veroorzaakt door mogelijke lekkage of brand.

Ook voor moderne groendaken

Wil je van een plat dak een echt groen dak maken? Dan staat met de EPDM folie niets je meer in de weg. Het materiaal is stevig en weersbestendig. Je kunt er dus gewoon een mooi en groen dak van maken met alle voordelen die dit heeft. Waarbij het niet of nauwelijks ten koste van de duurzaamheid gaat.

Bijzonder milieuvriendelijk

Het materiaal dat gebruikt wordt is milieuvriendelijk. Het kan dan ook worden gerecycled wat bij traditionele dakbedekking niet het geval is. Dat is zeker in deze tijd een belangrijk punt om voor dit materiaal te kiezen.

Hoewel het dus iets duurder is dan de welbekende bitumen is het absoluut de moeite waard om voor dit prachtige en moderne materiaal te kiezen. Je bent dan ook verzekerd van een echt milieu vriendelijk materiaal met al de bijkomende voordelen die het heeft. Waarbij je door de verschillende diktes die er zijn niet bang hoeft te zijn voor lekkage. Zeker wanneer je voor een natuurlijk dak kiest kun je ook voor een dikker materiaal kiezen en de perfecte toepassing ervan.

Gerelateerd