Home ยป Verf verwijderen van hout

Verf verwijderen van hout

door Redactie
1093 views
verf verwijderen van hout

Laat jij je huis binnenkort onder handen nemen of ben je een meubel aan het opknappen? Dan heb je vaak te maken met verf van hout dat verwijderd moet worden. Je kunt dit prima zelf doen waardoor je ook nog eens veel geld kan besparen.

Verf van hout verwijderen

Het verwijderen van verf van hout kan soms een lastige klus zijn. Je kunt dit op een aantal verschillende manieren aanpakken. Een beetje afhankelijk van de behandeling erna. Als je overnieuw wilt verven voldoet schuren vaak prima. Maar als het verf bladdert moet je deze er natuurlijk volledig van afhalen en kun je er niet overheen schilderen. De beste manieren om verf van hout te verwijderen hebben we op rij gezet.

Voor je met verf verwijderen begint is goede bescherming belangrijk. Bij schuren is dit een stofmasker en bij branden of met bijtmiddel werken is dit hand en gezicht bescherming.

Schuren van hout

Als de vorige verflaag prima aangebracht is kun je er na een schuurbeurt prima opnieuw overheen verven. Je moet het dan wel op de juiste manier aanpakken. De juiste manier is schuren, afstoffen en uiteindelijk vetvrij maken.

Branden

Het branden of verhitten van verf is soms een goede manier. Bijvoorbeeld bij kozijnen kan dit het geval zijn. Maar houd rekening met glas. Dat kan door verhitten barsten. Daarnaast is het verstandig om beschermende kleding te dragen en altijd een emmer water of blus materiaal in de buurt te hebben als het fout gaat.

Verfafbijtmiddelen

Als de vorige verflaag aan het bladeren is kun je er niet overheen verven. De verf zal dan niet goed hechten. Dan kun je het beste met verfafbijtmiddelen aan de slag. Bij het gebruik van deze middelen is het belangrijk dat je goede bescherming gebruikt. Omdat het ook voor flink letsel kan zorgen als je het in ogen of andere plekken krijgt. Weet dus wat je doet als je voor deze middelen kiest.

Lukt het verf van hout verwijderen niet?

Lukt het niet om met onze tips en methoden om verf van hout te verwijderen? Dan kun je er ook voor kiezen om deze manieren te combineren. Dan is de kans groot dat je effectief het verf van hout kunt verwijderen.

Gerelateerd