Home » Vensterbank decoratie tegen inkijk

Vensterbank decoratie tegen inkijk

door Redactie
915 views
Vensterbank decoratie tegen inkijk

Ben je ook klaar met de inkijk in je woning en wil je wat privacy? Dan hebben wij een aantal mooie oplossingen voor je gevonden. Er zijn namelijk prachtige decoraties te vinden die de blik van voorbijgangers vatten waardoor ze niet verder naar binnen kijken.

Maar voor je een mooi decoratiestuk in de vensterbank kunt zetten moet je natuurlijk wel de ruimte hebben. Een grote brede vensterbank bijvoorbeeld. Maar je kunt ook denken aan een klein tafeltje of verhoging als je geen vensterbank hebt maar wel de ruimte. Je kunt het dus helemaal zelf bepalen hoe jij decoraties voor je raam plaats om inkijk tegen te gaan.

Een decoratie in de vensterbank zal de inkijk van voorbijgangers beperken. De juiste decoratie op de vensterbank helpt dan ook tegen inkijk.  Lees hieronder de mogelijkheden voor vensterbank decoratie tegen inkijk voor meer privacy.

Planten en bloemen

Er zijn prachtige planten en bloemen te vinden die je prima in een vensterbank kunt gaan plaatsen. Echter heeft dit wel enige beperking als de vensterbank volledig in de zon staat. Daar kunnen veel planten en bloemen niet tegen. Omdat de warmte achter het glas vele malen hoger is dan elders. Daar moet je dus op letten als je deze keuze maakt.

Vensterbankpanelen

Een andere keuze kunnen vensterbankpanelen zijn. Hiermee voorkom je dat voorbijgangers direct naar binnen kunnen kijken. Een goede oplossing als je langs een drukke straat woont. Het nadeel kan echter zijn dat je veel licht inlevert, je kunt dan bijvoorbeeld voor kleinere panelen kiezen.

Kunst als blikvanger

Wat ook steeds vaker in vensterbanken wordt getoont is kunst. Het zorgt voor afleiding van voorbijgangers. Waardoor er minder inkijk in de woning zal zijn en meer naar de kunst die je hebt neergezet gekeken zal worden.

Raamfolie

Als werkelijk niets helpt tegen de inkijk kun je overwegen om folie voor de ramen te plaatsen zodat inkijk onmogelijk zal zijn. Het nadeel is dat je zelf ook niet makkelijk naar buiten kan kijken. Het is dus een overweging die je moet maken.

Gerelateerd