Home » Veilig klussen op hoogte met een ladder: 5 tips

Veilig klussen op hoogte met een ladder: 5 tips

door Redactie
779 views
ladder

Moeten er klussen uitgevoerd worden aan je woning en wil je dit niet uitbesteden vanwege bijvoorbeeld te hoge kosten of te lange wachttijden? Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag!
Wil je gaan klussen of schilderen aan bijvoorbeeld je woning? Dan heb je wel een goede, betrouwbare en veilige ladder nodig. Er zijn echter veel verschillende soorten, maten en merken ladders, dus we maken je een beetje wegwijs met deze 5 tips!

Tip 1. Diverse soorten ladders

Afhankelijk van waarvoor je de ladder nodig hebt, is dat al een eerste selectie die gemaakt moet worden. De meeste ladders gebruikt men voor klussen in en rondom het huis. Daarvoor worden met name de ladders gebruikt die je direct tegen de gevel plaatst of als toegang naar een verdieping of bijvoorbeeld een dak. Je hebt ook ladders die vrijstaand zijn. Moet je echt een lange ladder hebben, dan hebben we een uitschuifbare ladder. De dakladder is uit te schuiven, heeft verhoogde treden en een nokhaak voor op een schuin dak.

Tip 2. Ruim aanbod

Op onze website vind je een groot aanbod van een verschillende ladders. Om maar een opsomming te doen: er zijn enkele ladders, opsteekladders, reformladders, schuifladders, telescopische ladders en dakladders. Al onze ladders zijn speciaal ontworpen voor professioneel gebruik, maar ook voor gebruik thuis en worden geproduceerd in onze eigen fabriek. Alle ladders zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor een lange levensduur gegarandeerd is.

Tip 3. Kwaliteitsmerk

Koopt u een ladder bij Skyworks, dan weet je zeker dat u een kwaliteitsmerk koopt. Al onze ladders langer dan 3 meter, worden conform de Europese norm EN-131, standaard geleverd met een basisverbreding (bijvoorbeeld door een stabilisator of uitgebogen bomen) voor extra zijdelingse stabiliteit en optimale veiligheid tijdens het gebruik.

Wanneer welke ladder?

De enkele ladder bestaat uit één deel en is verkrijgbaar in werkhoogtes van 3,9 tot 6,1 meter. Ideaal als tijdelijke toegang tot een verdieping bij nieuwbouw en renovatieprojecten. De opsteekladders bestaan uit 2 delen in diverse uitvoeringen. Onze Premium ladders hebben een blauwe coating en zijn ideaal voor schilderwerk. Onze Primus opsteekladder is een goede keus voor bouw en renovatiewerk. Voor schilders is onze Premium reformladder met uitgebogen bomen en blauwe coating een van de populaire ladders. Een goed verkochte ladder is de 2×12 met een uitgeschoven lengte van 6 meter. De reformladder heeft als voordeel dat deze zowel als opsteek- maar ook vrijstaand gebruikt kan worden.

Veilig klussen op grote hoogtes

Voor een grotere hoogte, kun je een schuifladder gebruiken. Deze ladders hebben een touw waarmee het ladderdeel eenvoudig is uit te schuiven tot een lengte van maximaal 9,2 meter. De Premium ladders hebben een verstelbare stabilisator die zorgt voor extra zijdelingse stabiliteit en optimale veiligheid tijdens het gebruik. En na gebruik kan de ladder weer worden opgeborgen. De telescopische ladder is ideaal wanneer je weinig ruimte hebt om de ladder op te bergen. De dakladder is speciaal ontworpen voor gebruik op een schuin dak.

Gerelateerd