Home » Zo kun je je tuin goedkoop inrichten en opknappen

Zo kun je je tuin goedkoop inrichten en opknappen

door Redactie
600 views
tuin goedkoop inrichten

Ben je uitgekeken op je tuin, maar heb je niet de financiële middelen om de buitenboel volledig op de schop te gooien? Niet getreurd! Met deze praktische, simpele en budgetvriendelijke tips kun je je tuin tóch een andere look geven.

1. Kleurenschema

Je tuin oogt harmonieuzer als alles bij elkaar past. Meubels en accessoires binnen hetzelfde kleuren schema vormen direct één geheel. Met kussens of bloempotten breng je heel eenvoudig kleur in je tuin en het ziet er nog gezellig uit ook.

2. Aanbiedingen

Een tuinset bepaalt min of meer de uitstraling van je tuin. Wil je graag een nieuwe aanschaffen? Zoek dan naar een goede tuinset aanbieding en betaal maar een fractie van de oorspronkelijke prijs. Als je koopt buiten het (zomer)seizoen heb je de meeste kans op scherpe aanbiedingen.

3. Verven

Valt dat alsnog buiten je budget? Als je geluk hebt, kun je je huidige tuinset voorzien van een likje verf in een andere kleur, waardoor je de set een nieuwe look geeft en deze weer even mee kan.

4. Verlichting

Verlichting doet zoveel met sfeer! En dan geen simpele tuinlamp aan de schuur, maar sfeervolle kleine feestverlichting. Tegenwoordig zijn deze verkrijgbaar in allerlei vormen en kleuren. Deze lichtjes stralen veel knusheid uit.

5. Schatzoeken

Breng eens een bezoekje aan de kringloop of de sloop. Tweedehands parels of vintagevondsten besparen je niet alleen geld, maar voegen ook persoonlijkheid aan je tuin toe. Waar moet je naar zoeken? Denk aan verweerde stenen, stapels steigerhout of vintage hekwerken bijvoorbeeld.

6. Do-it-yourself

Ben je in een creatieve bui? Beschilder dan je bloempotten met een leuk printje. Een simpele terracotta pot koop je al voor een paar euro en een likje verf of spuitbus hoeft ook niet veel te kosten.

7. Plantenruil

Planten zijn behoorlijk prijzig. Vraag daarom je buurman om een stekje van zijn rozenstruik in ruil voor een stekje van een plant die bij jou in de tuin de show steelt. Sharing is caring.

Gerelateerd