Home » Tips voor het vinden van de juiste werkschoenen

Tips voor het vinden van de juiste werkschoenen

door Redactie
657 views
werkschoenen

Een goede werkschoen is comfortabel, past goed om de voet en niet onbelangrijk, voldoet aan de veiligheidsnormen binnen een organisatie. Een goede werkschoen is bovendien ook afgestemd op de werkzaamheden die je moet uitvoeren. Wanneer je veel moet lopen is het bijvoorbeeld prettig als je na al dat lopen geen last hebt. Lees de beste tips voor het vinden van de juiste werkschoenen hieronder.

Werkschoenen en veiligheidsnormen

Gelden er binnen een bedrijf veiligheidsnormen? Dan kan het zijn dat ook de schoenen aan deze specifieke normen moet voldoen. Hoe streng deze normen zijn verschilt natuurlijk per het soort werk dat je doet. Wanneer een stalen beschermneus tot een vereisten binnen een organisatie behoort is het verplicht je hieraan te houden. En behoort deze tot een minimale bescherming.

Zo zijn er natuurlijk nog veel andere eisen waaraan je misschien wel moet voldoen. Zo kan een stalen zool, hoogte van een schoen of het soort veters eveneens bepaald zijn.

Werkschoenen voor mannen en vrouwen

Naast de bescherming die werkschoenen je moeten bieden zit er ook verschil tussen een paar schoenen voor mannen en vrouwen. Waarbij vrouwen vaak een minder brede voet hebben wat de pasvorm anders maakt. Het is dus goed om te kijken of het werkschoenen voor mannen of werkschoenen voor vrouwen zijn.

Kies voor goed passende werkschoenen

Een goede werkschoen moet je beschermen. Het is daarom belangrijk dat de schoen ook echt goed past en aansluit rond de voeten. Wanneer je nieuwe werkschoenen aan het passen bent is het goed om beide schoenen te passen met goede sokken. Ga een stukje lopen tijdens het passen en draag de schoenen gedurende een aantal minuten. Zodat je echt zeker weet of de schoen past en comfortabel draagt.

Werkschoenen mogen best mooi zijn

Gelukkig zijn er steeds meer werkschoenen te koop. Waardoor je echt een keuze hebt in schoenen die je mooi vindt en aan alle normen voldoen. Je hebt dus een grote keuze en de werkschoenen mogen daarbij ook best mooi zijn. Je kunt denken aan de kleuren van een werkschoen tot mooie andere elementen of de afwerking. Zo zijn er tegenwoordig ook veel verschillen tussen schoenen voor vrouwen en mannen.

Neem vooral de tijd om werkschoenen te passen. Zeker bij werkschoenen is dit belangrijk om te voorkomen dat je naderhand niet tevreden bent of last krijgt van het dragen. Kies altijd voor de minimale veiligheidsnormen en wat er te koop is.

Gerelateerd