Home » Verschillende soorten schuttingen voor in de tuin

Verschillende soorten schuttingen voor in de tuin

door Redactie
811 views
soorten schuttingen

Gaat de tuin op de schop of heeft je schutting het begeven? Of misschien heb je wel een nieuwe woning waar een nieuwe schutting in moet komen om je tuin af scheiden? Dan zul je ongetwijfeld in de brede wereld van schuttingen moeten duiken. Tegenwoordig heb je een flink aanbod aan type materialen voor schuttingen. In dit artikel lichten we de populairste uit. Laat je inspireren!

Houten schutting

Ligt jouw voorkeur bij de natuurlijke uitstraling van hout? Dan kan een houten schutting een goede optie zijn voor jou. Binnen de categorie houten schuttingen zijn er talloze soorten hout: het ene weer wat prijziger dan de ander. Denk aan grenen of vuren, maar ook hardhout en douglas hout. Houten schuttingen hebben meer onderhoud nodig omdat het een natuurlijk product is, dus houd hier rekening mee.

Composiet schutting

Een schutting van composiet is de ideale oplossing als je een duurzamere optie voor jouw schutting wilt, maar niet wil inleveren op de natuurlijke hout uitstraling. Composiet schuttingen worden namelijk gemaakt van kunststof. Dit houdt in dat er geen bomen worden gekapt voor je schutting. Composiet is daarnaast laag in onderhoud en verkleurt niet. De prijs ligt hoger, maar de levensduur vergeleken met hout ook.

Hedera schutting

Houd je van de echte bos-achtige stijl van bladeren en hagen? Dan is een hedera schutting helemaal jouw ding. Dit zijn kant-en-klaar hagen die al volledig begroeid zijn. Het voordeel is dat je ze dus niet hoeft te laten groeien en eerst nog enige tijd zonder privacy in jouw tuin kunt zitten. Hedera blijft tenslotte het heel jaar groen en is een sterk type haag.

Natuurlijke schutting

Is het gebruik van natuurlijke materialen belangrijk voor jou, dan kun je natuurlijk ook een schutting van natuurlijke materialen laten zetten in jouw tuin. Een natuurlijke schutting kun je ook in jouw tuin plaatsen. Denk aan wilgenmatten, heidematten, rietmatten of boomschorsmatten.

Gerelateerd