Home » De verschillende soorten badkamerverlichting

De verschillende soorten badkamerverlichting

door Redactie
607 views
badkamerverlichting

Om optimaal van de badkamer gebruik te kunnen maken, is het belangrijk dat alles goed verlicht is. Dit is echter niet het enige. Het is natuurlijk ook wel heel belangrijk dat je de juiste sfeer neerzet. Daarvoor zoek je dus ook naar de juiste badkamerverlichting. Dit kan per badkamer wel enigszins verschillen. Het is daarom dus goed om te weten welke soorten verlichting er allemaal zijn zodat je weet waar je voor kunt kiezen. In dit artikel vind je de soorten waar je uit kunt kiezen bij elkaar. Dat maakt het voor jou net iets gemakkelijker.

Werken met spots

Waarschijnlijk wel de beste optie is het werken met inbouwspots. Die geven een mooie gelijkmatig licht. Daarnaast is er ook goed voor de juiste sfeer te zorgen wanneer je voor deze spots kiest. Ze zijn bovendien in veel verschillende soorten en maten te krijgen. Daardoor passen de spots eigenlijk ook in alle badkamers te passen.

Lamp in het plafond

Natuurlijk is de klassieke optie ook nog altijd een optie. Je kunt gewoon verlichting in of aan het plafond plaatsen. De plafondlamp is geen hanglamp. Daardoor zit deze ook niet in de weg. De plafondlamp wordt vooral gekozen vanwege de praktische voordelen die deze biedt. Ze geven veel licht en zijn gemakkelijk te bedienen. Waarbij ze wel stijlvol blijven.

Lamp aan de wand

Wat geldt voor de lamp aan het plafond, is eigenlijk net zo gemakkelijk te stellen voor de wandlamp. Dit is een klassieker die vooral praktisch is en voor goede verlichting zorgt. Daardoor is deze gemakkelijk te gebruiken. Kies er één met een kap van glas voor optimaal gebruik in de badkamer. Daarbij zorg je ook voor wat extra sfeer.

Lamp in de spiegel

Spiegelverlichting is gemakkelijk voor het gebruik van je verzorgingsproducten. Je hebt dan altijd goed licht als je voor de spiegel staat. Een belangrijk voordeel is natuurlijk dat de verlichting geïntegreerd is. Daardoor ziet het er simpelweg mooier uit. Bovendien ben je veel minder ruimte kwijt. Dat is ook een belangrijk pluspunt ervan. Een extra voordeel is de warmte die voorkomt dat je spiegel beslaat.

Kiezen voor led

De laatste tijd is led flink in opkomst. Dit is gemakkelijk in gebruik, maar zorgt ook voor een fijne sfeer. Dat is minstens even belangrijk te noemen. Het is wel zo leuk om op deze manier voor licht in de badkamer te zorgen. Er zijn steeds meer opties in led te krijgen.

Gerelateerd