Home » Dit zijn dé raamdecoratie trends van 2022

Dit zijn dé raamdecoratie trends van 2022

door Redactie
617 views
raamdecoratie trends

Ieder jaar is het weer ontzettend spannend wat nu de allerlaatste trends zijn op het gebied van wonen en inrichting. Ondanks het feit dat jouw interieur nog prima enkele jaren mee kan, is het simpelweg soms gewoon noodzakelijk en ook fijn om de boel eens flink onder handen te nemen. Dit hoeft uiteraard niet te betekenen, dat je direct alles op de kop hoeft te gooien, maar enkele kleine aanpassingen kunnen al een flinke verandering teweeg brengen. Eén van deze verandering is het aanpakken van je raamdecoratie. Omdat we ons heel goed kunnen voorstellen, dat het wellicht wat lastig is om te bepalen hoe je dit het beste aan kunt vliegen, hebben we de belangrijkste trends van 2022 voor je op een rijtje gezet.

Donker

Donkere raamdecoratie wordt steeds populairder. Niet voor niets is dit daarom dus ook de absolute nummer één trend op het gebied van raamdecoratie voor 2022. Donkere kleuren zorgen namelijk voor warmte. Houd er uiteraard wel rekening mee, dat je niet je volledige inrichting te donker maakt, van dan werkt het effecten juiste averechts. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je kiest voor een paar chique donkere velvet gordijnen, in combinatie met een lichte antraciet bank, dit een prachtige en vooral stijlvol effect geeft

Jaloezieën

Dat jaloezieën al een enorme tijd ontzettend populair zijn, dat is bij de meesten natuurlijk wel te zien door de flinke aanwezigheid in verschillende huishoudens. Toch is deze trend ook in 2022 onverminderd populair. Het grote voordeel aan jaloezieën, is dat ze relatief eenvoudig zijn te bevestigen, passen in ieder interieur en verkrijgbaar zijn in allerlei kleuren, maten en ook materialen. Zo kun je kiezen voor bamboe, PVC of hout. Waar hout het meest populair is, zien we ook dat PVC steeds meer in opkomst is. Waar dit natuurlijk de vloeren al het geval is, zien we het nu ook bij jaloezieën steeds vaker voorbij komen.

Duurzaam

Duurzaamheid mag natuurlijk ook in deze lijst als het gaat om trends voor 2022 niet ontbreken. We worden ons er met elkaar namelijk steeds meer van bewust dat het ontzettend belangrijk is, bezig zijn met duurzaamheid. Door de opwarming van de aarde, zijn we het er unaniem over eens, dat we dit met elkaar moeten tegengaan. Door het gebruik van milieuvriendelijke materialen en duurzaam te produceren, zullen deze materialen een stuk langer meegaan. Wat betekent dat er minder snel en minder vaak hoeft te worden geput uit grondstoffen, wat de uitstoot van CO2 tegengaat.

Gerelateerd