Home » Plexiglas voor in huis: wat zijn de mogelijkheden?

Plexiglas voor in huis: wat zijn de mogelijkheden?

door Redactie
636 views
Plexiglas voor in huis

Plexiglas is misschien niet het eerste materiaal waar je aan denkt, om te gaan gebruiken bij een eventuele verbouwing van het huis. Maar plexiglas is wel een materiaal wat ook bereikbaar is voor particulier, daarnaast brengt plexiglas ook meerdere voordelen met zich mee. Meer weten over plexiglas en de mogelijkheden die het biedt? Lees dan snel verder.

Wat is plexiglas?

Plexiglas is een materiaal wat veel gebruikt wordt in de bouw, waardoor het ook een goed materiaal is om te gebruiken binnen en buiten het huis. Plexiglas is een kunststof materiaal welke te verkrijgen is als doorzichtig materiaal, maar ook verkrijgbaar is in kleur. Daarnaast is plexiglas bestellen ook heel makkelijk voor de particulier. Maar de hoofdreden voor het overwegen om plexiglas te nemen, zijn natuurlijk de voordelen die plexiglas te bieden heeft. Zo is plexiglas redelijk onderhoudsvrij waardoor het gemakkelijk schoon te houden is, maar daardoor ook veel langer meegaat. Ook is plexiglas zowel hittebestendig als uv-bestendig.

Plexiglas is het huis

Aangezien plexiglas makkelijk schoon te houden is, kan plexiglas een ideale toevoeging zijn aan het huis. Zo heb je plexiglas in kleur welke kleine hpl platen zijn. Deze hpl platen worden voornamelijk herkend onder de naam trespa platen. Deze platen zou je bijvoorbeeld kunnen gebruiken in de keuken, door ze tegen de muur aan te plaatsen kun je deze muur gemakkelijk schoonhouden. Daarnaast helpt het ook dat de platen hittebestendig zijn, waardoor ze ook bij het gasfornuis geplaatst kunnen worden.

Extra licht in huis met behulp van plexiglas

Maar naast het gekleurde plexiglas heb je uiteraard ook doorzichtig plexiglas, met het doorzichtige plexiglas kun je meer natuurlijk licht in je huis creëren. Je kunt namelijk een dakraam laten plaatsen welke gemaakt is met plexiglas. Je hebt twee verschillende soorten dakramen, een voor een plat dak en een voor een schuin dak. Bij een plat dak wordt voornamelijk gebruik gemaakt van een lichtkoepel, maar bij een schuin dak van een normaal dakraam welke open kan.

Plexiglas voor in de tuin

Doordat plexiglas zo onderhoudsvrij is kun je het ook prima gebruiken in de tuin. Bijvoorbeeld wanneer je een overkapping hebt of wil, zou je ervoor kunnen kiezen om het houten dak te vervangen voor golfplaten. Zo kun je beschermd tegen de zon zitten in de tuin, zonder dat je in de schaduw komt te zitten. Zo kun je genieten van de zon zonder dat je verbrand.

Gerelateerd