Home » Plattegrond tekenen op computer? Top 5 programma’s!

Plattegrond tekenen op computer? Top 5 programma’s!

door Redactie
4166 views
Plattegrond tekenen op computer

Je woonkamer opnieuw inrichten? Of keuken een nieuwe indeling geven? Dan is een plattegrond tekenen op je computer wel zo handig. Er zijn verschillende teken applicaties voor het maken van een plattegrond. Je kunt voor zowel computer als op tablet en telefoon zijn er verschillende te verkrijgen.

Lang niet alle programma’s die je kunt kiezen zijn even gebruiksvriendelijk. Dit hebben wij tijdens het installeren en gebruiken ook ondervonden. Wat ervoor zorgt dat wanneer je niet heel goed met computers bent het beste voor de tekentool van Ikea kunt kiezen. Die vooral is ingericht op eigen interieur. Dat is wel heel jammer. Ben je wel een beetje thuis in het gebruiken van tools en applicaties? Dan kun je absoluut ook voor de andere tools kiezen om prachtige plattegronden mee te maken.

Het maken van een plattegrond vraagt echter in alle gevallen geduld. Wil je het echt goed doen dan is het ook nodig om alle maten van de kamers te weten. Echter heb je dit zo opgemeten waarna je direct aan de slag kunt. Je zal versteld staan hoeveel inspiratie de applicaties je zullen geven. Wij hebben dit ervaren en zijn zeer te spreken.

1. Floorplanner

Een veel gebruikte applicatie door makelaars en stylisten is de Floorplanner. Het is een heel eenvoudig te gebruiken programma met veel mogelijkheden. Waardoor je direct inzicht krijgt in hoe een woonkamer, slaapkamer of andere kamers eruit komen te zien. Je bent vrij om de plattegrond van alleen een kamer tot de hele verdieping te maken.

2. Tekentool van Ikea

Een van de meest handige en tevens meest populaire applicaties is de tekenapplicatie van de woonwinkel gigant Ikea. Je maakt er bijzonder eenvoudig een mooie plattegrond mee voor je woon- slaap en andere kamers. Het programma is niet alleen bijzonder handig en voldoet aan alle verwachtingen. Het is ook nog eens bijzonder gebruiksvriendelijk, voor een ieder die dus minder handig is met computers.

3. Roomstyler

Als eenmaal met Roomstyler aan de slag bent geweest en je hebt het programma door wil je niet anders. Het is gebruiksvriendelijk en heeft een zeer mooie weergave. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en toevoegingen te kiezen. Dat zorgt dat het heel erg dicht bij hoe het er in werkelijkheid uit komt te zien staat.

4. Google Sketchup

Een van de meest bekende applicaties voor het maken van een plattegrond is Google Sketchup. Een gratis te gebruiken applicatie met veel functionaliteit. Wat opvalt aan deze applicatie is dat het niet direct is ingericht op gebruiksvriendelijkheid maar op functies die mogelijk zijn.

5. Sweet home 3d

Tot slot het programma Sweet home 3D wat een aangenaam programma is. Maar ook een programma die wat meer kennis vraagt en je echt wel even door moet hebben. Als het eenmaal lukt heb je wel een prachtige 3D weergave van een enkele kamer of verdieping. Het programma is bijzonder veelzijdig in gebruik en de kleuren geven direct ook al aan hoe het er allemaal uit komt te zien.

Gerelateerd