Home » Pimp je huis met een nieuwe hoekbank

Pimp je huis met een nieuwe hoekbank

door Redactie
663 views
nieuwe hoekbank

Je woonkamer eens anders indelen? Kies ervoor om je huis te pimpen met een nieuwe hoekbank. Het vinden van de juiste hoekbank kan behoorlijk lastig zijn. Waar moet je rekening mee houden? En wat zijn de belangrijkste aandachtspunten? Lees in dit artikel handige tips om je huis te pimpen met een hoekbank!

Waarom kiezen voor een hoekbank?

Hou jij ervan om relaxt op de bank te hangen tijdens het kijken van je favoriete serie op Netflix? Een hoekbank is daarvoor ideaal. Doordat de bank in de hoek doorloopt heb je meer ruimte, waardoor je met de hele familie gezellig op de bank kunt “hangen”. De juiste hoekbank biedt ruimte om lekker op te zitten én om lekker op te liggen. Een ander voordeel is dat de ruimte van je woonkamer optimaal wordt benut.

Welk type hoekbank past bij jou?

Na het lezen van bovenstaande voordelen overtuigd van een hoekbank voor bij jou in de woonkamer? Dan wordt het tijd om de afmetingen van je woonkamer op te meten. Nu je de afmetingen van je woonkamer weet kun je op zoek gaan naar een hoekbank dat perfect past. Een “gewone” hoekbank heeft een hoek en aan beide zijden van de bank armleuningen. Echter heb je de keuze uit verschillende types. Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

De loungebank

Een van de meest voorkomende types hoekbanken is de loungebank. Dit is in principe een gewone bank met in één hoek een verlenging met rugleuning. Deze hoek is bedoeld om heerlijk te kunnen liggen.

De U-bank

Heb jij een grote woonkamer met genoeg ruimte voor een grote hoekbank? Dat is een U-bank een goede keuze. Een U-bank biedt veel zitruimte, waardoor dit type ongekend populair is bij grotere huishoudens.

De chaise longue

Dit type lijkt erg veel op een “gewone” loungebank, echter zit het grootste verschil hem in de leuning aan het verlengde stuk. Bij een chaise longue hoekbank heeft het verlengde geen rugleuning, maar eenzelfde armleuning als het andere stuk van de bank

Welke kleur hoekbank past bij jouw woonstijl?

Hoekbanken zijn niet alleen verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, maar vooral ook in veel verschillende kleuren. Zo is er voor elke woonstijl wel een bijpassende kleur te vinden. Hou jij van natuurlijke tinten in je interieur? Dan is een beige hoekbank perfect. Terwijl een grijze hoekbank weer perfect past bij een industrieel interieur.

Juiste opstelling van de bank in de woonkamer

Het bepalen van de juiste opstelling van de bank in de woonkamer is erg lastig. Het is bij aanschaf van een hoekbank van belang om vooraf te bepalen aan welke kant je de hoek wilt hebben. Uiteraard is het hierbij belangrijk om rekening te houden met de indeling van je woonkamer. Kies je voor een opstelling in de hoek of gebruik je de hoekbank als afscheiding in je woonkamer? Bij veel modellen is het niet mogelijk om “de hoek” op een later moment nog te wisselen. Bepaal de juiste hoek door te bedenken hoe je jouw woonkamer gaat indelen en in welke opstelling de bank komt te staan. Houd ook rekening met de plek waar de televisie komt te staan of te hangen. Vanzelfsprekend wil je comfortabel op je hoekbank televisie kunnen kijken.

Gerelateerd