Home » Mogelijkheden van infrarood om jouw woning te verwarmen

Mogelijkheden van infrarood om jouw woning te verwarmen

door Redactie
753 views
badkamerspiegel met infrarood verwarming

Denk jij na over een manier om ervoor te zorgen dat jouw woning verwarmd wordt? In dat geval is het van belang om te kiezen voor een energievoorziening die duurzaam is. Op deze wijze lever jij op actieve wijze een bijdrage aan een wereld waarin er minder sprake is van vervuiling en onnodige uitstoot van CO2. Een van de manieren waarop minder uitstoot van CO2 te faciliteren is kiezen voor infrarood verwarming. Deze vorm van energie omzetten bestaat uit het leveren van diepgaande warmte, overeenkomstig met het gevoel dat je dagelijks in de zon hebt. Aan de hand van zogenaamde stralingswarmte dat door het huis circuleert wordt het gehele gebouw verwarmd.

Productie van warmte

De productie van warmte verloopt anders ten opzichte van een radiator die de lucht verwarmt. Bij stralingswarmte geldt een principe waarbij alles in de woning verwarmd wordt. Er is sprake van weinig temperatuurverschil tussen het plafond en de vloer, waardoor je geen last zal hebben van warmteverschillen. Daarnaast vliegt er weinig kunststof en fijnstof in het rond, wederom een gevolg van de infrarood verwarming. Naast het milieu is het tevens voordelig om te kiezen voor infrarood verwarming met betrekking tot comfort en leefwijze.

Prijs van infrarood verwarming

De prijs van de infrarood verwarming speelt natuurlijk een doorslaggevende rol bij de aankoop. Het bedrag moet immers in verhouding zijn met wat jij kan veroorloven. Verder moet in ruil voor de prijs sprake zijn van goede kwaliteit. Bestudeer daarom vooral de producten van verschillende bedrijven met elkaar. Bij het maken van de vergelijking is het belangrijk om te kijken naar de prijs, het vermogen en het materiaal. Voor infrarood verwarming geldt dat het vermogen erg hoog ligt, terwijl de prijs relatief gezien laag is. Daarnaast liggen de installatiekosten een stuk lager dan gemiddeld.

Gezondheid en installatiekosten

Het is belangrijk om te vermelden dat infrarood werkt met stralingen die beslist niet schadelijk zijn voor jouw gezondheid. Dit principe is wetenschappelijk getest en onderbouwd, waardoor je geen problemen zult hebben met deze vorm van verwarming. De warmte wordt de gehele ruimte in gestraald aan de hand van de installatie. De installatie van infrarood is relatief gemakkelijk om te faciliteren. Hierdoor kun je vele kosten besparen. Je hoeft bijvoorbeeld geen gebruik te maken van leidingbuizen, waardoor je tevens minder tijd hoeft te besteden aan de installatie. Voordat je komt tot een keuze voor een bedrijf is het belangrijk om naar de locatie te kijken.

Gerelateerd