Home » 4x zo maak je van je huis een sfeervol thuis

4x zo maak je van je huis een sfeervol thuis

door Redactie
649 views
sfeervol huis

Een huis moet voelen als een thuis. Een plek waar jij je op je gemak voelt en waar je graag wilt zijn. Is jouw huis nog niet knus, gezellig of sfeervol genoeg? Wij helpen je een handje op weg met een aantal tips!

Mooie raamdecoratie

Wanneer je je huis gaat inrichten, is de raamdecoratie net zo belangrijk als de meubels en accessoires. Raamdecoratie zoals gordijnen of jaloezieën hoeven niet alleen functioneel te zijn, maar kunnen ook voor meer sfeer zorgen. Ga bijvoorbeeld voor gordijnen met een mooie print of warme kleur of voor jaloezieën van hout. Hout is een natuurlijk materiaal dat zorgt voor meer warmte en dus een knus huis!

Sfeervolle verlichting

Niet alleen raamdecoratie, maar ook verlichting kan meer sfeer in huis brengen. Zorg voor voldoende licht in huis, zowel natuurlijk licht als kunstlicht door bijvoorbeeld lampen of licht door middel van kaarsen. Installeer de lichtbronnen op verschillende niveaus, zodat je huis nog sfeervoller wordt.

Veel groen

Vergeet geen planten toe te voegen aan je inrichting. Planten maken een ruimte gezellig en fleurig en zorgen ook nog eens voor een gezondere leefomgeving. Ben je niet goed in het onderhouden van planten? Wees gerust, want tegenwoordig zijn er  genoeg plantensoorten te vinden die maar weinig onderhoud nodig hebben. Of ga in het uiterste geval voor neppe varianten, die tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden zijn.

Kleurrijk huis

Een huis vol kleur ziet er niet alleen leuk uit, het maakt een ruimte ook een stuk gezelliger. Dat komt onder andere doordat kleuren een ruimte kleiner doen lijken. Ga voor warme kleuren of een combinatie van koude en warme kleuren, zodat het nog knusser wordt. Probeer een goede balans te vinden in het kleurgebruik. Dat kan bijvoorbeeld door het toevoegen van kleuraccenten met kussens, schilderijen of andere woonaccessoires.

Gerelateerd