Home » Laadpaal installeren: zelf doen of uitbesteden?

Laadpaal installeren: zelf doen of uitbesteden?

door Redactie
855 views
laadpaal installeren

Heb jij deze situatie meegemaakt, dat je al maanden of misschien wel jaren droomde van een elektrische auto en dat je onlangs hebt besloten om van je spaargeld een elektrische auto aan te gaan schaffen. En dat je zo blij bent met deze keuze, maar dat er ook allemaal andere zaken bij komen kijken. De misschien wel belangrijkste zaak die komt kijken bij het aanschaffen van een elektrische auto is het installeren van een laadpaal. Maar de vraag is natuurlijk: ga je een laadpaal zelf installeren of laat je dit uitbesteden? In dit artikel zullen we deze vraag uitgebreid beantwoorden, zodat jij zelf de meest perfecte afweging hierover kunt gaan maken.

De afwegingen die je moet maken

Want wij geloven niet in dat het ene goed is en het andere slecht. In principe kan het allebei: je kunt een laadpaal zelf installeren óf je kunt een laadpaal installeren laten uitbesteden. Er is absoluut niet een goed of een fout. En toch is het prettig voor jou om dit artikel te lezen, zodat je zelf een beeld kunt creëren van de mogelijkheden en opties en zodat je zelf uiteindelijk een goede keuze kunt gaan maken of je besluit om de laadpaal voor jouw elektrische auto zelf te gaan installeren of te laten uitbesteden. Hiernaast moet je natuurlijk nog bepalen waar je je laadpaal gaat plaatsen rondom je huis. Maar dat is voor latere zorg.

We zetten graag in het kort de nadelen en voordelen voor je op een rijtje als het gaat om het zelf doen of laten uitbesteden van het installeren van een laadpaal. Als je het zelf doet, dan moet je natuurlijk wel de kennis hebben. Je moet precies weten hoe je dit moet doen, want het moet op een goede manier gebeuren. Anders heeft het weinig zin en laadt je elektrische auto niet eens op. Dus als je het zelf wilt gaan doen, moet je wel zeker weten dat je deze kennis hebt en dat je precies weet hoe je dit moet gaan doen. Want dan kan het wel voordeliger zijn om het zelf te doen in plaats van het te laten uitbesteden. Maar waarom eigenlijk precies?

Waarom is zelf je laadpaal installeren voordeliger?

Misschien is het een wat voor de hand liggend antwoord, maar als je zelf een laadpaal installeert, dan is dit natuurlijk een stuk voordeliger dan dat je het moet laten doen door een bedrijf of door een installateur die dit goed kan. Dus ons advies is: als je de kennis hebt en het zelf kunt doen, dan is het zeker de moeite waard om zelf de laadpaal van je elektrische auto te gaan installeren. Zou niet? Vraag dan meerdere offertes op via offerte.nl. We wensen je echt heel veel succes met het installeren van jouw laadpaal.

Gerelateerd