Home » Voel je veiliger met een intercom systeem in huis!

Voel je veiliger met een intercom systeem in huis!

door Redactie
493 views
intercom systeem in huis

Ben je wel eens bang dat er plotseling iemand met kwade intenties voor je deur staat? Vind je het een gedoe om telkens de trap af te moeten om bezoekers binnen te laten? Dan is een intercom dé oplossing voor jou. Met een intercomsysteem heb je de touwtjes zelf in handen en kun je vervelende situaties eenvoudig voorkomen. Lees in dit artikel waarom een intercom een meerwaarde is voor jouw veiligheid.

Wanneer pas je een intercom toe?

Intercomsystemen worden voornamelijk toegepast bij ingangen waar je zelf geen controle over hebt, zoals de ingang van een appartementencomplex of een kantoorgebouw. Tegenwoordig worden intercoms echter ook steeds vaker bij andersoortige woningen toegepast. Zo is een intercomsysteem uiterst geschikt voor woningen met een afgesloten oprit, maar ook als je over een bovenwoning beschikt en geen zin hebt telkens de trap op en neer te moeten. Bezoekers moeten zich via de intercom verplicht ‘melden’, waarop jij kunt bepalen of je ze toegang wilt verlenen.

Wat zijn de mogelijkheden van een intercom?

Intercomsystemen hebben tal van mogelijkheden gericht op gebruiksgemak en om jou een zo veilig mogelijk gevoel te geven.

  • Eenvoudig te bedienen: Intercomsystemen zijn uiteraard te bedienen vanaf het bevestigingspaneel, maar tegenwoordig vaak ook via je smartphone of tablet. Zo kun je altijd toegang verlenen, waar je ook bent.
  • Verlichting: Moderne intercoms, zoals die van Atea, beschikken doorgaans over verlichting die je automatisch aan kan laten gaan als er beweging wordt gedetecteerd. Dit zorgt voor een extra gevoel van veiligheid.
  • Foto- of video opname: Bovendien hebben vele intercomsystemen ook de functie om bij beweging een foto- of video opname te maken. Zo weet je precies wie er bij je aan de deur is (geweest).

Welke soorten intercoms zijn er?

Als je kiest voor een intercom, heb je twee opties: een audio intercomsysteem of een video intercomsysteem.

  • Audio intercomsysteem: Deze intercom is financieel gezien zeer aantrekkelijk, maar je kunt er enkel de stem van de bezoeker controleren.
  • Video intercomsysteem: Een intercom met videosysteem biedt meer (veiligheids)mogelijkheden, maar levert wel extra kosten en bekabeling op.

Gerelateerd