Home » Inloopkast: 5 tips voor een praktische inrichting

Inloopkast: 5 tips voor een praktische inrichting

door Redactie
819 views
inloopkast inrichting

Inloopkasten zijn enorm praktisch als je de ruimte ook echt optimaal gebruikt. Zo tover je een inloopkast om tot een georganiseerde ruimte waar je kleding en accessoires gemakkelijk kunt vinden.

1. Creëer zones op basis van categorie

De meest efficiënte manier om een inloopkast in te delen is zones creëren op basis van kledingcategorieën (broeken, shirts, truien en schoenen) en je activiteiten (werk, thuis, slapen, sporten, feestjes en vakantie).

Bewaar alle onderdelen van een kledingset dicht bij elkaar, zodat je je gemakkelijk kunt aankleden. Alledaagse pull-overs en poloshirtjes berg je het beste het dichtst bij de ingang van de kast op. Kleding die buiten het seizoen is mag wat verder naar achteren. Net als kleding die je niet vaak draagt of die voor speciale gelegenheden is bedoeld.

Heb je een kleine inloopkast? Reduceer je kledingcollectie dan tot je favoriete kledingstukken die bij elkaar passen.

2. Zorg vooral voor hangruimte

In een kast is hangruimte het belangrijkst, dus daar moet je beginnen. Breng stangen aan waar je kleding op kunt hangen en houd rekening met de lengte van de verschillende soorten kleding. Lange jassen en jurken hebben meer verticale ruimte nodig dan blouses en rokken.

Maximaliseer de verticale ruimte met dubbele ophanging, oftewel het stapelen van twee korte hangsecties. Kijk ook hoe laag je de kleding kunt hangen en je er toch nog gemakkelijk onder kunt stofzuigen.

3. Kies voor op maat gemaakte rekken

Op maat gemaakte rekken kunnen de bruikbare ruimte met 20 tot 30 procent vergroten en zijn dus zeker het geld waard.

4. Gebruik de muren

Kijk of je de muren kunt gebruiken om accessoires zoals riemen, tassen en sieraden op te hangen.

5. Voor een luxe uitstraling

Een nieuw likje verf, goede verlichting, een vloerkleed en een goedkope passpiegel kunnen er al voor zorgen dat een de inloopkast groter en luxueuzer aanvoelt.

Gerelateerd