Home ยป Hypotheek verhogen voor je verbouwing: dit moet je weten!

Hypotheek verhogen voor je verbouwing: dit moet je weten!

door Redactie
524 views
hypotheek verhogen voor verbouwing

Ben je van plan om binnenkort te gaan verbouwen? Grote kans dat je hypotheek verhogen voor deze verbouwing de meest voordelige oplossing is. Maar hoe werkt dat dan en wat moet je hierover weten. Je kunt niet zomaar even naar de bank voor wat meer geld! In dit artikel vertellen wij je alles wat je moet weten over je hypotheek verhogen voor de verbouwing. Zodat jij goed voorbereid bent om je hypotheek te verhogen.

Hypotheek verhogen voor verbouwing

Je kunt je bestaande hypotheek op verschillende manieren verhogen. Wat dacht je van de overwaarde van je woning omzetten in een hypotheek. Of je hypotheek onderhands verhogen zodat je extra hypotheek kunt krijgen. Dit kun je doen door wat je inmiddels hebt afgelost voor je hypotheek opnieuw om te zetten in je hypotheek.

Omdat je niet met hogere maandlasten komt te zitten kan dit een aantrekkelijke manier voor geld lenen voor je verbouwing. Waarbij de waarde van een woning ook aanzienlijk zal stijgen. Een slimme keuze dus!

Een tweede hypotheek voor verbouwing voordeliger?

Soms loont het om een tweede hypotheek te kiezen. Dit is dan een stuk voordeliger dan je huidige en lopende hypotheek verhogen. Omdat je vrijwel altijd te maken hebt met kosten voor de bank en ook de notaris die dit moet vaststellen.

Welke overweging je ook maakt er zal altijd worden gekeken naar je situatie. Ben je financieel wel gezond en wat komt er maandelijks binnen. Er zijn tal van zaken die van invloed zijn of je een tweede hypotheek kunt krijgen. Ook zal er naar de huidige waarde van je woning worden gekeken. Als deze minder waarde heeft gekregen zal dit ook worden meegenomen. De hypotheek die je krijgt zal in dat geval ook lager zijn. Maar met de huidige huizenprijzen zal dit vaak niet het geval zijn.

Kosten voor hypotheek verhogen

Omdat er opnieuw naar je situatie gekeken moet worden zullen er ook kosten gemaakt moeten worden waar je rekening mee moet houden. Dit zijn kosten voor de notaris en de bank zelf. Wil je een berekening maken? Dan kun je dit doen? Dan is de Freo lening een goede oplossing. Je krijgt vrijwel direct inzicht in de mogelijkheden, kosten en wat je uiteindelijk kunt verwachten. Dit kan zowel positief als negatief zijn, hoe dan ook! Je bent verzekerd van een eerlijke hypotheek.

Zoals je hebt gelezen is er veel mogelijk om een hypotheek te krijgen. Maar je moet dus ook rekening houden met de controle en benodigde gegevens voor zowel het verhogen van je bestaande hypotheek als het afsluiten van een tweede hypotheek. Dit kan dus allerlei invloed hebben.

Gerelateerd