Home » Hoe stijgt je woning in waarde?

Hoe stijgt je woning in waarde?

door Redactie
648 views
woning waarde

Als je een woning hebt, en deze graag in waarde ziet stijgen, dan doe je er verstandig aan om ervoor te zorgen dat jouw woning helemaal af is. Waarom? 68% van de Nederlanders wilt namelijk een woning waar ze direct in kunnen trekken. Ben jij benieuwd op welke manieren je jouw woning in waarde kan laten stijgen? We hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

Extra vierkante meters

Wellicht een erg voor de hand liggende manier om jouw woning in waarde te laten stijgen, maar toch zo belangrijke om volledigheidshalve wel te benoemen. Door een ruimte te vergroten, of bijvoorbeeld een extra kamer te creëren, kun je rekenen op een fikse waardevermeerdering van 60 tot 100% op je investering. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van een serre, schuur, garage of een dakkapel. Gemiddeld kost een dakkapel laten plaatsen €5.000, afhankelijk van de materialen die gebruikt worden.

Houd er daarnaast rekening mee dat je voor een uit- of opbouw in veel gemeenten een omgevingsvergunning moet aanvragen. Daarnaast is het ook belangrijk om de balans te houden tussen de tuin- en woonruimte. Als een uitbouw teveel ten kostte gaat van je tuinoppervlak, dan kun je misschien beter voor een groot dakkapel kiezen of een mooie terrasoverkapping. Een terrasoverkapping heb je al vanaf €1.000, maar stijgt al snel in prijs naar gelang je (maatwerk)wensen.

Woning verduurzamen

Er kunnen allerlei redenen zijn om je woning te verduurzamen en dus energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld omdat je dan zelf lagere energielasten hebt, je huis beter verkoopbaar is of omdat je dan een korting krijgt op je hypotheekrente. De eerste stap is om uit te zoeken wat er voor jouw woning mogelijk en handig is, en hoeveel dat kost. De huisregel daarbij is dat het vaak slim is om eerst te isoleren en daarna energie te gaan opwekken. Ofwel: eerst spouwmuurisolatie en daarna pas zonnepanelen laten installeren.

Badkamer renoveren

Ook het renoveren van de badkamer kan een slimme investering genoemd worden. Vaak levert dit je gemiddeld een waardevermeerdering op tot 50% van de verbouwingskosten op. Echter is een badkamer onderhevig aan trends en persoonlijke smaak, dus het zal lastig zijn om iedereen tevreden te stemmen. Je kunt dan kiezen om op safe te spelen door te kiezen voor een badkamer in de kleuren zwart, grijs en wit.

Gerelateerd