Home ยป Hier moet je opletten bij de aanschaf van een douchebak

Hier moet je opletten bij de aanschaf van een douchebak

door Redactie
631 views
douchebak

Is jouw douche toe aan een nieuwe douchebak? Ongetwijfeld dat je overloopt aan opties en informatie wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe douchebak. Er zijn echter een aantal dingen om rekening mee houden, zoals het materiaal, de instaphoogte, formaat, vorm en meer. Welke douchebak kies je? En hoe plaats je deze? Wij leggen je uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe douchebak.

Welke ondergrond kies je voor de douchebak?

De ondergrond is eigenlijk het allerbelangrijkste voor de douchebak, want dit is waar de douchebak op gemonteerd wordt. Het is van belang dat je een goed gelegde tegelvloer hebt met bijvoorbeeld een dorpel. Voor optimaal comfort kun je kiezen voor een gehele douchebak die op of in de vloer wordt geplaatst. Dit heet ook wel inbouw en opbouw. De naam zegt het eigenlijk al: bij opbouw wordt de douchebak op de vloer geplaatst en bij inbouw in de vloer.

Wat wordt de opstaphoogte van de douchebak?

Een douchebak kan op verschillende instaphoogtes gemaakt worden. Zo heb je middelhoog en hoog, of zoals hierboven al werd vernoemd: in de vloer. Heb je geen rechte vloer, dan is het verstandig om een verhoogde douchebak te kiezen. Zo weet je zeker dat het water de juiste kant op stroomt in het putje van de douchebak.

Welke vorm kies je voor de douchebak?

Er zijn genoeg vormen en maten voor een douchebak. Wil je voor ruimer gaan, dan zou je een rechthoekige douchebak kunnen kiezen. Heb je een kleinere badkamer? Dan is een vierkante douchebak misschien een betere optie voor jou.

Welke materialen kies je voor de douchebak?

Douchebakken kunnen uit verschillende materialen worden gemaakt. Het meest gebruikte materiaal is keramiek, maar ook douchebakken van natuursteen, acryl of zelfs hout zie je tegenwoordig veel terugkomen. Zelfs composietmateriaal wordt veel gebruikt en dit is tevens ook een goede optie als je kiest voor een inloopdouche en douchecabine. Tot slot is er nog een duurzame optie: hardsteen.

Waar moet je op letten bij het plaatsen van de douchebak?

Op zich is het plaatsen van een douchebak prima mogelijk op een nieuwe en bestaande vloer. Wel is het belangrijk dat je vloer altijd recht is als er een douchebak op komt. Bouw je de douchebak in de vloer, zorg dan dat het water af kan lopen naar een putje.

Gerelateerd