Home » Creëer een onderhoudsvrije tuin met kunstgras

Creëer een onderhoudsvrije tuin met kunstgras

door Redactie
472 views
kunstgras

Kunstgras is bezig met een opmars en wordt ook ook op tal van terreinen als vloerbedekking toegepast. Denk hierbij aan een gazonalternatief in de tuin, voor het balkon, het dakterras, bij kinderdagverblijven en scholen, en natuurlijk kunstgras op sportvelden. De voordelen van kunstgras ten opzichte van natuurgras trekt veel mensen over de streep. Dit zijn de top vijf voordelen van kunstgras. Lees snel verder!

Vereist bijna geen onderhoud

Het lage onderhoud dat nodig is in vergelijking met een natuurlijk gazon is waarschijnlijk het belangrijkste voordeel, en tevens de belangrijkste motivatie waarom veel tuinbezitters voor kunstgras in tuin kiezen. Geen gras maaien, bemesten en water geven. Klassiek grasonderhoud kan vooral in de zomer veel tijd kosten en in tijden van klimaatverandering en langdurige hitte is water soms schaars, waardoor irrigatie niet altijd probleemloos verloopt. Kortom: kunstgras is erg onderhoudsarm. Borstelen met een grove straatbezem volstaat om het grasveld in topconditie te houden.

Kunstgras is extreem veerkrachtig

Natuurlijk gras ziet er bijzonder goed uit, als je er bijna nooit op stapt. De meeste tuinbezitters willen het gazon gebruiken. Kinderen spelen op het grasveld, het ene of het andere tuinfeest vindt plaats in de zomer en misschien wil je ook een keertje barbecueën. Hier komt nog een voordeel van kunstgras om de hoek kijken: het is extreem veerkrachtig! Dit is ook de reden waarom kunstgras zo populair is bij sportverenigingen. Speelvelden met natuurgras moeten na gebruik nog lang besproeid worden, zodat het gras niet te veel wordt beschadigd. Op kunstgras daarentegen kan direct weer gespeeld worden.

Welke kleur kunstgras?

Welke kleur kunstgras het beste bij jouw tuin past, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Voor een schaduwrijke tuin is het goed om te kiezen voor een lichter gekleurd kunstgras dat je tuin weer tot leven brengt. Je kunt de verschillende kleuren van de kunstgrassoorten het beste beoordelen door een bezoek te brengen aan een showtuin of door stalen op te vragen, bijvoorbeeld bij BuitenGewoon Kunstgras. Succes!

Gerelateerd