Home ยป Alles over sluitings- en omsnoeringsmateriaal voor in jouw magazijn!

Alles over sluitings- en omsnoeringsmateriaal voor in jouw magazijn!

door Redactie
643 views
magazijn

In ieder magazijn worden uiteenlopende goederen klaargemaakt voor transport. Om dit transport zo veilig mogelijk te laten verlopen, is het gebruik van omsnoerings- en sluitingsmateriaal essentieel. Lees hier alles over sluitings- en omsnoeringsmaterialen voor in jouw magazijn!

Sluitingsmaterialen

Sluitingsmaterialen worden met name gebruikt om elektriciteitskabels mee samen te binden en stevig bij elkaar te houden tijdens het transport. Dit zijn de voornaamste soorten sluitingsmaterialen:

  1. Tyraps: Een tyrap is een geribbeld riempje gemaakt van plastic waarmee je gemakkelijk elektriciteitskabels of kleine goederen kan samenbinden en vastmaken. Tyraps kunnen eenmalig gebruikt worden. De tyrap staat ook wel bekend onder de naam tie-wrap en kabelbinder.
  2. Klittenband: Velcro One-Wrap Straps zijn het herbruikbare alternatief voor de traditionele tyrap. Deze kabelbinder is gemaakt van klittenband en heeft aan de ene kant haakjes en aan de ander kant lusjes. Het klittenband haakt stevig in elkaar. Velcro Straps werken perfect als sluitingsmateriaal om kabels en snoeren mee te bundelen.

Omsnoeringsmaterialen

Omsnoeringsmaterialen worden gebruikt om ladingen goed vast te zetten op de pallet tijdens het transport en om dozen stevig om te snoeren. Dit zijn de voornaamste soorten omsnoeringsmaterialen:

  1. Polyesterband: Omsnoeringsband gemaakt van polyester kunststof. Polysesterband is sterk genoeg om een zware lading op zijn plaats te houden. Polyester is tegelijk rekbaar, waardoor de kans op scheuren minimaal is als de druk oploopt of wanneer de lading beweegt.
  2. Polypropyleenband: Polypropyleenband is sterker dan polyester, maar daardoor ook prijziger. Het schokabsorberend, breeksterke, elastische band is zeer geschikt voor de omsnoering van lichtere verpakkingen, dozen en pallets.
  3. Staalband: Staalband is zeer geschikt om lading muurvast samen te trekken, dankzij de extreem hoge trekkracht. Staalband kan een enorme kracht uitoefenen. Daarom is staalband alleen geschikt voor stevige en wat zwaardere producten. Er zit geringe rek in staalband, waardoor de strakke vorm van de lading behouden blijft.
  4. Textielband: Dit type band is het beste te gebruiken voor kwetsbare goederen. Textielband is gemaakt van sterke polyester draden. Polyester textielband staat ook wel bekend onder de naam cordstrap. Omdat polyester textielband geweven is, is het minder hard van structuur.

Gerelateerd