Home » 2022 is een trendy jaar qua tegels

2022 is een trendy jaar qua tegels

door Redactie
739 views
badkamer tegels

In de badkamer, in het toilet of in de slaapkamer: tegels zijn helemaal in! Er is voor iedere interieurstijl wel een tegel te vinden, of je houdt van de luxe uitstraling van marmer of toch een huiselijk gevoel wilt creëren met natuursteen. Dit zijn de trends die we het afgelopen jaar zagen qua tegels in huis, en we verwachten dat deze tegels ook de komende jaren populair blijven!

Marmeren tegels voor een luxe uitstraling

De afgelopen jaren hebben marmeren tegels een ware opmars gemaakt. Zowel licht als donker marmer is populair voor badkamer en keuken. Dat is niet voor niets, want marmer geeft iedere ruimte een luxe uitstraling en is tegelijkertijd tijdloos. Of je voor klassiek of modern gaat, met matte of glanzende marmeren tegels komt de rest van je interieur ook goed tot zijn recht. Nog een voordeel: marmeren tegels kun je zowel op de vloer als op de wand gebruiken. Daardoor kun je gemakkelijk een ruimte helemaal in dezelfde stijl maken.

Tijdloos, duurzaam en puur: natuurstenen tegels

Net als marmer is natuursteen een tegel die zich door de jaren heen meermaals heeft bewezen. Betrouwbaar, toekomstbestendig en een zeer expressief uiterlijk: dat zijn tegels van natuursteen. Ondanks het imago dat ze veel onderhoud nodig zouden hebben en krasgevoelig zouden zijn is dat anno 2022 zeker niet meer aan de orde. Dankzij hedendaagse technologieën is de afwerking van natuursteen steeds beter geworden, waardoor onderhoud vrij eenvoudig is geworden. Van natuurstenen tegels heb je jarenlang plezier, want ze passen bij vrijwel ieder interieur. Combineer natuursteen met hout voor een knusse uitstraling, of gebruik glas, staal en donkere kleuren voor een luxe, moderne look.

Geometrische en honingraat tegels

Grafische patronen deden het altijd al goed in tegels. De trend van tegenwoordig is dan ook de hexagon tegel. Je hebt deze honingraat-achtige vormen vast wel voorbij zien komen in bladen en magazines, maar ook online worden patronen alom geprezen. Ze zijn populair, omdat ze in enorm veel kleuren te verkrijgen zijn en gemakkelijk met andere kleuren te combineren zijn. Voorbij zijn de tijden van strakke muren en steriele ruimtes. Geometrische tegels brengen de speelsheid terug in minimalisme en zijn daardoor perfect als vloer- of wandtegel in badkamer of toilet.

Extra, extra, extra groot!

Het kan nooit groot genoeg, en dat geldt ook voor tegels! De productie van tegels wordt steeds geavanceerder, en dat maakt het mogelijk om ze steeds groter te maken. Hiermee voorkom je veel voegen en naden in de vloer of op de wand, wat de ruimte rustiger doet ogen. Door de grootte van de tegels zelf oogt de ruimte ook direct groter en opener. XXL tegels met een betonnen of marmeren look geven daarnaast een prachtig luxe uitstraling.

Gerelateerd